Drage ljubiteljice, spoštovani ljubitelji gledališča,

Kulturni center Kočevje bo letošnjo jesen ponovno dvignil zastor in prižgal odrske luči za zaključen cikel kulturnih dogodkov. Vanj smo nanizali komične mojstrovine slovenskih gledaliških ustvarjalcev in skupaj z vami postali bogatejši za vsebine, s kakršnimi se ponašajo vse večje slovenske kulturne ustanove.

Gledališki abonma KCK bo vznemiril vaše čute in vam polepšal dolge večere. Dal vam bo razlog, da si vzamete čas zase in svoje drage. Končno boste našli priložnost, da se ponovno srečate s prijatelji ali pa zgolj osvežite svoje družabno življenje.

Vstopite in se v družbi priznanih igralskih zasedb podajte v preplet sanj, domišljije in resničnosti.

Prisrčno vabljeni k vpisu gledališkega abonmaja.

Buh pomagej

Zgodba se dogaja v vaškem bifeju Eden. Gostilničar Marko dobro pozna svoje stalne goste, zato ob nedeljah lokal odpre nekoliko prej. Na kavico z dodatkom opojnega mleka takrat namreč prihaja pogrebnik Tuljo.

Tudi tistega usodnega nedeljskega jutra ob premlevanju dogodkov vaškega življenja sanjata nov in drugačen svet, le da ju tokrat med sanjarjenjem preseneti obisk gospoda Boga. Razočaran nad medsebojnimi odnosi in uničevanjem Zemlje jima ta slovesno naznani, da pripravlja nov vesoljni potop. Tuljo in Marko nad novico nista najbolj navdušena, ko pa jima Vsemogočni pove, da sta med vsemi Zemljani edina, ki bosta vesoljni potop preživela, postanejo prijatelji.
Totalno katastrofalna večerja

Idilična hišica, ki je vikend na podeželju. Žena je odpotovala k svoji mami, mož je v krizi srednjih let – ljubica pa ima rojstni dan. Da bi ji pripravil čudovit večer, mož naroči hrano in pijačo (vključno s kuharico), za vsak primer, za izgovor, za alibi, če bi bilo ženi kaj sumljivo, povabi še svojega najboljšega, dolgoletnega prijatelja. Na domnevno moški vikend, zabavo.
Toda ta prijatelj je skrivni ljubimec njegove žene, ki se zdaj nepričakovano pojavi na vratih. Kako se bo vse to izteklo? Bo na koncu vendarle zmagala prava ljubezen? Ima laž kratke noge?