CVETJE V JESENI

Muzikal

 

Idilična kmečka povest Cvetje v jeseni avtorja Ivana Tavčarja je najbolj znana ljubezenska zgodba v slovenski književnosti, velja pa tudi za eno najlepših. Ni boljšega kot začeti z brezčasno literarno podlago, ki je idealen material za muzikal, saj vsebuje vse potrebne prvine kot so ljubezenska zgodba med Janezom in Meto, zabavljaška zgodba sluge Danijela in dekle Lize, karakter zavisti, veselja, upanja, skratka vse kar vedno močno vpliva na publiko. Cvetje v jeseni je brezčasna zgodba in kot taka aktualna še danes. Nekateri deli, ki pozivajo na slovensko narodno zavest in vsenarodno slogo, so dandanes še bolj pereči.

 

Cvetje v jeseni vsebuje več kot 20 pesmi, od tega jih je velika večina povsem novih, svežih in avtorskih, nekatere pa povzete iz naših slovenskih narodnih običajev.

 

Muzikal je od svoje premiere doživel že več kot 150 ponovitev, a k ogledu še vedno prepriča nove gledalce in navdušuje tiste, ki si ga znova in znova ogledajo. Cvetje v jeseni si boste lahko ogledali tudi v Športni dvorani Kočevje v petek, 18. oktobra 2019 ob 19.00.

 

Vljudno vabljeni!

 

Igrajo:

  • Matjaž Robavs,
  • Nina Pušlar,
  • Jure Ivanušič,
  • Maja Martina Merljak,
  • Alenka Kozolc Gregurić,
  • Domen Križaj,
  • Marjan Bunič in drugi

Režija: Vojko Anzeljc

Skladatelj: Matjaž Vlašič

Avtor libreta in dramskega besedila: Janez Usenik

Orkestrator: Anže Rozman

Koreografija: Miha Krušič

Izvršni producent: Gorazd Slak

 

Predstava traja dve uri in ima en odmor.

Cena vstopnice:

– predprodaja 22 € (do 25. 9.)
– redna prodaja 24 €
– na dan predstave 26 €

Vstopnice so v prodaji na blagajni KCK in na mojekarte.si.

 

Cvetje v jeseni
Šolske počitnice so lahko zabavne in hkrati tudi poučne, zato za krompirjeve počitnice pripravljamo matinejo kino predstav, kjer bomo prikazali:

Vračajo se Ranta in njegovi prijatelji, novi košarkarski izzivi in prve ljubezenske težave. Osnovna šola je za filmske junake že skoraj pri kraju. Poletje trka na vrata, pred Rantovim moštvom pa je najpomembnejša košarkaška tekma njihovih življenj … jim bo uspelo zmagati na vseh področjih?

  • torek, 29. oktober ob 11.00: sinhronizirana animirana pustolovščina TAČKE NA PATRULJI

V animirani pustolovščini se bo ekipa pogumnih kužkov, ki jih vodi desetletni fant Riki, spopadala z raznovrstnimi nalogami. Reševali bodo tovorno ladjo, v izjemno vročem dnevu pa bodo morali ohladiti mesto, za kar bodo potrebovali gasilsko pomoč.

  • sreda, 30. oktober ob 11.00: sinhronizirana animirana družinska pustolovščina MALI JETI

Najstnica Yi na strehi svojega bloka v Šanhaju naleti na mladega jetija, ga s svojima neustrašnima prijateljema Jinom in Pengom poimenujeta Everest. Vsi skupaj se odpravijo na epsko popotovanje na najvišjo goro na svetu, da bi magično bitje znova našlo svoje starše in dom.

  • četrtek, 31. oktober ob 11.00: sinhronizirana družinska pustolovščina LEVJI KRALJ

Spet se bomo podali v osrčje afriške savane, kjer se rodi bodoči kralj živali. Po smrti svojega očeta Mufase želi mladi Simba prevzeti prestol, čemur nasprotuje zlobni Scar, ki ima povsem svoje načrte. Začne se borba z že znanim izdajstvom, dramo in strašno tragedijo. S pomočjo prijatelja mora Simba hitro odrasti in pridobiti tisto, kar mu pripada.

Kino matineja 28. do 31. 10.
VEČER GROZLJIVK, 31. 10. 2019 ob 18.00

Na najstrašnejšo noč v letu se 31.10.2019 v KCK vrača VEČER GROZLJIVK !
Na sporedu bodo:
– postapokaliptična komična grozljivka VRNITEV V DEŽELO ZOMBIJEV
– grozljivka STRAŠILA ter
– slovenski novodobni slasher PREKLETSTVO VALBURGE

 

18:00 STRAŠILA (The Haunt)

Na noč čarovnic skupina prijateljev naleti na hišo, v kateri izjemno straši in kjer iz obiskovalcev izvabijo najhujše strahove. Noč postane smrtonosna, saj prijatelji kmalu pridejo do zastrašujočega spoznanja, da so nekatere nočne more resnične.

Napovednik: https://www.youtube.com/watch?v=pNhrblF1aCA

 

20:00 VRNITEV V DEŽELO ZOMBIJEV (Zombieland: Double Tap)

Postapokaliptična komična grozljivka Vrnitev v deželo zombijev je nadaljevanje filma Dobrodošli v deželi zombijev (Zombieland) iz leta 2009. V Vrnitvi v deželo zombijev se znani junaki iz prvega filma, ki so odkrili edinstvene načine za preživetje v svetu, ki mu vladajo zombiji, bolj ali manj uspešno prilagajajo novim življenjskim pogojem, toda kmalu bo nekaj prekinilo njihovo ustaljeno rutino. Štirje ubijalci se bodo morali spopasti z novimi vrstami zombijev, ki so se razvili v tem času, pa tudi z nekaj preživelimi ljudmi, ki jih bodo srečali.

Napovednik: https://www.youtube.com/watch?v=FB7ZZsmbQgk

 

22:00 PREKLETSTVO VALBURGE (The Curse of Valburga)

Politično nekorektna črna komedija Tomaža Gorkiča v duhu slasherskih klasik iz osemdesetih let postreže s šokom, srhov in vedri krvi ter tudi humorjem in zabavo.

Napovednik: https://www.youtube.com/watch?v=UHSoaMj6flE

 

Vstopnice za posamezne predstave in trio-paket so že v prodaji: https://www.mojekarte.si/si/vecer-grozljivk-ii/paketi-1125335.html.

 

Večer grozljivk II
SEKS PO SLOVENSKO
Avtorska komedija

Seks je nekaj kar povezuje vse ljudi. Zaradi seksa obstajamo. Vendar je zanimivo, da vsak narod gleda na seks malce drugače. Kako seksamo pa Slovenci in Slovenke?

Vid Valič v svoji novi predstavi z naslovom »Seks po slovensko« govori o svojih seksualnih in aseksualnih anekdotah, ki jih je bilo za nekatere malo, za druge veliko, spet za tretje pa tam tam. Obenem pa pogleda na seks tudi bolj na široko. Kakšen je vpliv seksa na slovensko družbo, gospodarstvo, politiko in naše vsakdanje življenje. Zakaj nekateri moški pridržijo vrata samo njim privlačnim ženskam, druge pa ignorirajo? Zakaj nekatere ženske obtožijo spolnega nadlegovanja samo sodelavce, ki jim niso privlačni, ta luštni pa jim lahko reče kar hoče? Ali res raje kupujemo cenene izdelke namesto kakovostnih samo zato, ker se ceneni promovirajo preko seksa? Ali res volimo politike, s katerimi bi radi spali? Kakšne so ženske mokre sanje? Kaj vse smo moški pripravljeni narediti za ženski orgazem.

Predvsem pa je predstava Seks po slovensko primerna za vse, ki se zabavate ob seksi anekdotah, radi malce razbijate tabuje in ste stari nad 16 let. Imate radi seks in vse, kar je za vas s tem povezano. Ste ravno kupili sado-mazo paket, pa potrebujete navodila. Niste sramežljivi, vendar ne marate pretirane opolzkosti in vulgarnosti. Imate partnerja ali partnerico, ki bi ga/jo radi prepričali v kaj novega v postelji. Ste radovedni, kaj vse se je zgodilo Vidu v njegovem spolnem življenju. Imate doma lubrikant, ki je starejši od deset let in vas zanima, če je še uporaben. Vas zanima, koliko seksa potrebujete na letni ravni. Ste bili že na devetem zmenku s simpatijo, pa vam je, ali ga, še ni uspelo pripeljati k sebi domov. Imate ščemeče občutke, pa bi jih radi »odščemeli«. Imate vprašanja o varnem britju sramnih dlak. Ste se urezali med britjem sramnih dlak in vas zanima, če bi bilo boljše, da greste na laser. Ste, ne da bi se prej pozanimali, šli na laser in vam zato sramne dlake nočejo več zrasti in sedaj niste prepričani, ali je to dobro ali ne. Ste poleg G točke, našli še E in F točko in bi to radi delili z vsem svetom. Ste se zapletli v ljubezenski trikotnik, pa imate raje seksagon … khm, pardon heksagon.

Lepo vabljeni na avtorsko komedijo »Seks po slovensko«!
Obenem pa hvala, ker prihajate.

Vstopnice so v prodaji na blagajni KCK in na mojekarte.si.

Vid Valič: Seks po slovensko
Nova komedija ljubljenca občinstva, Ranka Babića

Po uspešnici Moška copata, ki je presegla kar nekaj rekordov, na gledališke odre prihaja nova avtobiografska komedija Ranka Babića: Kriza srednjih let.
Kriza srednjih let je hujša od pubertete! Ker stvari žal ne gredo več navzgor, ampak obratno!
V predstavi bo Ranko z občinstvom zaupno delil izkušnje o tem, kako se sooča z krizo srednjih let, ki prej ali slej doleti vsakega moškega. In kako ta, hočeš-nočeš, vpliva na odnose z boljšo polovico.
Po prihodu drugega otroka v družino, selitvi in opazkah, da pri 38 letih ni več tako poskočen, agilen in fleksibilen kot je bil nekoč, je Ranko začel iskati hitre rešitve. Da bo le žena začela ponovno nositi tangice! Stisnil je tudi zobe, začel plesati salso in hodit na jogo za pare. In potem novo presenečenje. Je res iz leta v leto bolj podoben očetu in njegova draga svoji mami?!

 

Morda sta za vse to kriva otroštvo in vzgoja, morda pa so srednja leta samo pravi čas, da se poišče strokovna pomoč!
V novi nori komediji Kriza srednjih let bo Ranko prvič spregovoril tudi o tem, kako je na drugem otroku delal več kot tri leta, hodil na teste, štel kdaj so ovulacijski dnevi in prvič v življenju zavračal seks, ker se je, kot pravi, na trenutke počutil kot mašina za proizvodnjo spermijev. Ja, če to ni kriza?!
Naraven in super zabaven! Princ odrov in kralj domače dnevne sobe – Ranko Babić!
Občinstvo si je želelo še in zdaj se vrača – v drugem delu Moške copate!

Vse za smeh in ljubezen!
************************
Moška copata nosi laskavi naziv najdlje trajajoče hit komedije Špas teatra! Predstava-rekorderka beleži kar 380 ponovitev v več kot 100 mestih po Sloveniji, nasmejala pa je več kot 115.000 obiskovalcev. Mnogi so si jo ogledali tudi večkrat!
***********************

Besedilo: Ranko Babić
Igra: Ranko Babić

 

Cena vstopnice: 18 €

Vstopnice so v prodaji na blagajni KCK in na mojekarte.si.

Kriza srednjih let
KCK vsebine v novi jesenski zloženki – za vse obiskovalce glasbene, gledališke in filmske ustvarjalnosti.

zlozenka Jesen -3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zlozenka Jesen tisk-4

ZLOŽENKA KCK JESEN