Poleg večne komedijske teme (moškega) »skakanja čez plot« se komedija poigrava z vedno bolj agresivnim svetom mladih samostojnih ženskih osebnosti, predsednic uprav, direktoric in režiserk, političark itd…

V našem primeru gre sicer samo za odločno tajnico, ki se odloči za končni obračun z njegovo prvo »podeželsko« ženo. (Ni sicer pomembno, da se je tak obračun res zgodil »točno opoldne« v eni izmed štajerskih gostiln…) Marija je sicer na videz razumevajoča in neagresivna žena moškega, ki je kot podjetnik »uspel v mestu«; konkurentka ji pravi »ruralna žena«, vendar je osebnost s svojo modrostjo; tajnica pa je sodobna ženska, ki pozna zdrav načina življenja z jogo, dietami, novo modo in nova navodila za uspešnost iz ženskih revij. Tam in na raznih ženskih srečanjih izve, da lahko doseže vse, če si zaupa in če se tako odloči… Niti sebi ne prizna, da je vendar samo »šibka ženska«.
Toda  odloči se odkrito soočiti z ljubčkovo ženo. Ta pa na srečanje prinese za vsak slučaj kar morilsko orožje – dovolj težko kladivo. Za dvoboj za Zdeneta.
Katera ga bo dobila?

Na koncu se komediograf in ekipa poigravajo celo s kriminalko in smrtjo… Ker pa sta obe igralki, šepetalka in odločna režiserka samostojne ženske, še avtor sam nazadnje ne ve, kako se bo reč iztekla.

Gotovo pa komedijsko in komično.

 

Cena vstopnice: 13 €. Vstopnice so v prodaji na blagajni KCK in na mojekarte.si.

Točno opoldne
Četrti klubski večer XMAS bo v ponedeljek, 23. decembra od 21.00 ure dalje v dvorani KCK. Za dobro vzdušje in praznično doživetje bodo poskrbeli domači DJ-ji, Kustur, Semo in Krosheer.

Gost večera bo ZOO Crew, ekipa glasbenikov, ki sodelujejo v več članski zasedbi. Tokrat si bosta oder delila Robi Bulešić na bobnih in Vitja Klun na kitari, vse to pod taktirko Krosheer-ja.

Pridi, da bo veseli december še bolj vesel! Vstop prost!

Klubski večer IV
NOVO V KCK!!! Samo v decembru smo za obdarovanje vaših bližnjih, prijateljev ali sodelavcev pripravili ponudbo darilnih kartic:

  • KINO ZA DARILO (vsebuje ogled dveh rednih filmskih predstav in enega art filma), 10 €
  • DARILNI BON SENIOR (vsebuje ogled ene gledališke predstave in ene glasbe predstave v okviru glasbenega abonmaja), 20 €
  • DARILNI BON JUNIOR (vsebuje ogled ene otroške gledališke predstave in dveh otroških filmskih predstav), 10 €

Presenetite svoje bližnje v tem prazničnem času z darilno kartico KCK. Darilne kartice so na voljo na blagajni KCK, na blagajni Bearlog Hostel in v hiški Zavoda Kočevsko v Pravljičnem gozdu na mestni ploščadi v času Veselega decembra.

Darilni boni KCK
Še vedno nimaš idej kje in kako preživeti prihajajoče šolske počitnice?
V kinu KCK pripravljamo matinejo kino predstav, zato se nam pridruži pri ogledu filmskih pustolovskih uspešnic:

  • četrtek, 26. december ob 11.00, animirana pustolovščina PLAYMOBIL FILM
  • petek, 27. december ob 11.00, animirana družinska pustolovščina LEDENO KRALJESTVO II
  • ponedeljek, 30. december ob 11.00, animirana komična pustolovščina VOHUNI POD KRINKO
  • torek, 31. december ob 11.00, animirana družinska pustolovščina PRI ADAMSOVIH
  • sreda, 1. januar ob 11.00, animirana družinska komedija PAT IN MAT: ZIMSKE RADOSTI
  • četrtek, 2. januar ob 11.00, animirana družinska pustolovščina MALI JETI
  • petek, 3. januar ob 11.00, družinska medgalaktična pustolovščina BACEK JON FILM – FARMAGEDON.

KCK Kino matineja
Si predstavljaš svet, v katerem sta smeh in veselje obvezen del tvojega vsakdana? Kjer je tvoja trava ravno toliko zelena kot sosedova in se življenje zajema z veliko žlico? Si predstavljaš ljudi, ki nikoli ne snamejo rožnatih očal in ljubijo dobroto, čeprav je sirota? Si upaš verjeti, da ta svet že obstaja?

Plesna predstava, ki je potrebovala ščepec cirkuške čarobnosti, da je zaživela polno življenje.
Govori o ljudeh, ki na svoj način, s svojo kulturo, idejami in iskricami v očeh, bogatijo naša življenja. O ljudeh, ki jih ne glede na njihov doprinos k družbi, zaradi lastne nevednosti, odrivamo stran ter jim s tem krčimo svobodo in življenjski prostor.

Predstava poskuša pokazati, da se na negativno ni potrebno odzvati (z negativnostjo).

12 mladih gibalcev, se pod umetniškim vodstvom koreografinje Ade Kogovšek, na odru odene v zvoke etno glasbe ter jih združi z modernejšimi oblikami plesa in cirkuškimi prvinami. Predstava Oni poje o življenju in kako »fino« ga je živeti.

Koprodukcija: Plesna šola Kazina

Trajanje: 45 minut.

Plesna predstava ONI bo v okviru Mladinskega abonmaja in za izven v petek, 17. januarja 2020 ob 19.00 uri.  Vstopnice kmalu v prodaji!

ONI plesna predstava
Tin Vodopivec v šovu stand-up komedije Peti Element! 

Po uspešni turneji “Rock’n’Roll” (2018) se Tin Vodopivec vrača na odre s svežo, peto solo predstavo stand up komedije: “Peti element.”

“Ob tako razgibanem nastopu, ti ne more biti dolgčas!”

Legendarni britanski kritik Steve Bennett o Tinovem nastopu – Chortle, 2018

Zakaj “peti element”? 
Ogenj, voda, zemlja in zrak so štirje naravni elementi. Peti element pa morda predstavlja tista posebna energija, ki nastane v dvorani – med publiko in nastopajočim. Tisto nekaj, kar lahko doživimo le v živo in ne na kavču doma.

Z smsom ste lahko del šova! 
Že sedaj pošljite SMS na številko 069 69 149 5 in morda bo ravno vaše sporočilo postalo del šova. Tin bo najbolj zanimiva sporočila pokomentiral na odru!

Vabljeni na stand up šov enega naših najbolj produktivnih stand up komikov, v izjemnem času njegovega življenja, polnem dogodivščin – povezanih s sladkim pričakovanjem otroka, mučno obnovo stanovanja ter sojinimi zrezki.

Posebna gosta šova: Jan Kreuzer in Rok Škrlep.

 

Cena vstopnice v predprodaji: 12 €

Cena vstopnice na dan dogodka: 14 €

Tin Vodopivec: Peti element!