»… in je bilo, kot bi posijalo sonce.«

S temi besedami je opisal Ninin prekrasni glas, eden, če ne največji – Mojmir Sepe.

Tokrat bomo priča izjemnemu večeru, ko nam bo Nina Strnad v spremstvu odlične instrumentalne zasedbe predstavila dediščino Jožeta Privška.
Odlična zasedba vas bo popeljala v svet avtorske glasbe mojstra Jožeta Privška, ki bi pred kratkim praznoval 80 let. Poleg velikih uspešnic Nad mestom se dani, Ne prižigaj luči v temi in Samo nasmeh je bolj grenak, boste slišali tudi malo manj znane a kljub temu odlične pesmi, na primer V najini sobi je vedno poletje in Na krilih hrepenenja.
Pridružite se Nini Strnad, ki velja za enega najlepših vokalov na slovenski glasbeni sceni in njenim glasbenim kolegom. Posebej za ta večer je k sodelovanju povabila saksofonista Lenarta Krečiča, kitarista Primoža Grašiča, pianista Blaža Jurjevčiča, basista Aleša Avblja in bobnarja Kristjana Kranjčana,, ki skupaj sestavljajo skupino prežeto z virtuoznostjo in ljubeznijo do glasbe.

Kdor da nekaj na odlično slovensko glasbo, besedila in izjemno interpretacijo ta večer ne bo manjkal.

Cena vstopnice: 12 eur
Vstopnice na blagajni KCK Kulturni center Kočevje in na mojekarte.si
Vabljeni.

Koncert Nine Strnad in glasba Jožeta Privška
Svetlana Makarovič: Kdor gleda ljudi skozi mačje oči

O sebi pravi, da ne igra rada. Če že, potem v gledališču, kakšno lisico. Tudi tokrat ne bo igrala. No, malo pa že.

V soboto, 18. maja, se v Kulturnem centru Kočevje obeta neponovljivo doživetje – Svetlana Makarovič z gosti pripravlja edinstven koncert, katerega cilj je ponovna oživitev njenega glasbenega opusa. Med drugim bo odstrl tudi novo, morda manj znano stran Svetlane Makarovič.

Vsebinsko je koncert razdeljen na dva dela. Prvi je baladni, prežet z liričnim glasom, jezikom in metaforiko Svetlane Makarovič, ki vselej prefinjeno popraska po bolečni in s kisom obregne vse odprte rane. Obiskovalci koncerta bodo tako slišali nepozabno Teci, punčka, teci, Uspavanko bolečini in Dež, če omenimo samo nekatere. Drugi del bo bolj veder in bodikast, saj prinaša del repertoarja Makarovičeve, ki hudomušno zajema iz arhetipov slovenskega naroda, in to tako zelo pristno, da bi brez očitnih ostí in zaradi poskočniških rim in ritma človek pomislil, da gre za ljudske pesmi. Slinar, Primož in Ojoj, gospa so nekatere od njih, na oder pa pride tudi legendarni morilec Trobec. V šansonu, seveda.

Svetlana bo na koncertu štiri šansone zapela sama, ostale pa bodo prevzeli njeni gostje: igralka, ki je pred leti iz njenih šansonov že naredila recital – Janja Majzelj, pesnik in gledališčnik Andrej Rozman – Roza, igralca Miha Bezeljak, Martina Mavrič Lazar, Aphra Tesla in Ivan Peternelj ter še vrsta drugih gledaliških ustvarjalcev. Za instrumentalno spremljavo bodo poskrbeli vrhunski pianist Joži Šalej in sijajni virtuozi Klemen Bračko (violina), Blaž Celarc (tolkala) in Nino de Gleria (kontrabas). Med drugim bodo predstavili šansone z albumov, ki jih je avtorica ustvarila v obdobju v obdobju med letoma 1984 in 1999; sem spadajo Nočni šansoni (1984), Dajdamski portreti (1985), Večerni šansoni (1990) in Namesto rož (1999). Pri vseh Makarovičeva nastopa kot avtorica glasbe, vokala in klavirja.
Koncert bo v celoti povezovala Svetlana Makarovič, epski bo po vsebini in tudi dolžina ne bo zanemarljiva.

Vstopnice na blagajni KCK Kulturni center Kočevje in na mojekarte.si
Cena vstopnice v predprodaji: 15 €
Na dan koncerta: 17 €
Lahko kupite tudi sedež ob mizi, če si želite bolj barskega vzdušja na koncertu.

Vabljeni!

Koncert Svetlana Makarovič
V 80-ih in 90-ih letih prejšnjega stoletja je v stavbi stare gimnazije delovalo KUD Delavska Godba Kočevje, ki jo je vodil g. Slavko Rančigaj. Nekateri prostori Godbe so bili opremljeni z glasbenimi inštrumenti, ki so mladini omogočili glasbeno ustvarjanje in pod mentorstvom g. Rančigaja je ustvarjalo veliko bendov različnih glasbenih zvrsti. V Godbi je tako delovala in se razvijala takratna kočevska alternativna scena, ki se je enkrat letno, na dvorišču stare gimnazije, predstavila javnosti.

V spomin na stare čase, ki smo jih preživeli v Godbi in na svojega mentorja g. Rančigaja, se je zbralo nekaj takrat delujočih bendov, ki nas bodo popeljali v čas 25 in več let nazaj.

Nastopili bodo bendi: Kante, The Over Drive Cats, No Comment, R.I.P, Zippo in Pankeroshi.

Ne zamudite dobrega žura generacije Godbe in bodite z nami v KCK- ju  na ‘Dan mladosti’ 25.5.2019.

Vstopnice so na voljo na blagajni KCK Kočevje in na mojekarte.si.

Cena vstopnice: 5 €

 

R’n’R Godba po Godbi – 25 let