Hrvaška hard rock skupina Opća Opasnost je bila ustanovljena med hrvaško državljansko vojno leta 1992, v Županiji. Do takrat je malo ljudi vedelo, da se v tem mestu že dolgo časa igra in posluša dober rock n’ roll.

Slaven Živanović – Žiža in Pero Galić sta ime skupine izbrala, ker je bila »opća opasnost« takrat njihov vsakdan. Kmalu so se jima pridružili Igor Kolić in Silvio Soljačić na kitarah, Eugen Nemet na bobnih in Ivan Nol na bas kitari. Zaprli so se v studio in leta 1993 dokončali svoj prvi album, ki pa nikoli ni bil izdan. Drugi album, Treba mi nešto jače od sna, so posneli leta 1994 ter z njim zasedli najvišjo mesto na glasbenih lestvicah. Vmes so izdali tudi album Amerika in Ruski rulet, po daljšem odmoru pa so se ponovno vrnili leta 2011 z albumom Vrati se na svjetlo.

Člani:

Pero Galić – vokal;
Slaven Živanović Žiža – kitara;
Vlado Soljačić Sojka – kitara;
Igor Kolić – bas;
Josip Kamenski Kameni – bobni;
Branimir Jovanovac Bani – klaviature;

 

Vstopnice so že v prodaji na blagajni KCK in na mojekarte.si.

 

Cena vstopnice v predprodaji: 12 €

Cena vstopnice na dan koncerta: 15 €

Opća Opasnost
Eden najbolj karizmatičnih, očarljivih in priljubljenih hrvaških izvajalcev prihaja v KCK, petek, 29. 11., ob 21.00 uri.

 

Legendarni Massimo Savić ima za seboj že skoraj 30-letno glasbeno pot in nešteto uspešnic, ki so zaznamovale našo glasbeno zgodovino od osemdesetih let. Njegov glasbeni uspeh se je začel 1983, ko je bil še član skupine Dorian Grey. Že s prvim albumom Sjaj u tami je skupina doživela medijsko prepoznavnost in popularnost, predvsem zaradi Massimovih  izjemnih pevskih sposobnosti in vrhunskega vokala. Po njenem razpadu je Massimo začel svojo izjemno uspešno samostojno pot in izdal že več albumov ter postal najpopularnejši hrvaški izvajalec in razprodal največje dvorane nekdanje skupne države.

 

 

Koncert, ki ga ne smete zamuditi ne glede na to, ali ste Massimov oboževalec ali pa poznate samo katero od njegovih zimzelenih uspešnic. Lepo vabljeni!

 

Vstopnice so že v prodaji na blagajni KCK in na mojekarte.si.

Cena vstopnice v predprodaji: 18 €

Cena vstopnice na dan koncerta: 20 €

Massimo
Četrti rojstni dan KCK bomo proslavili z Magnificom! Magnifico je glasbenik, čigar glasba riše svet brez mej, posledično pa ob izvedbah v živo občinstvo doživi edinstveno izkušnjo. Magnifica v glasbi navdihuje bivša jugoslovanska šlager scena, začinjena z unikatno mešanico latinskih, reggea, surf in balkan elementi.
S svojimi prvimi albumi Od srca od srca (1993), Gdo je čefur (1996) in Sexy Boy (1999) se je Magnifico uveljavil kot neortodoksno vsestranski skladatelj in glasbenik na področju bivše Jugoslavije. Je glasbenik, čigar glasba riše svet brez mej, posledično pa ob izvedbah v živo, občinstvo doživi edinstveno izkušnjo. Leta 2004 je Sony Music entertainment izdal Magnificov četrti studijski album z naslovom Export/Import, vključno s hitom Hir ai kam, Hir ai go in eklektičnim Giv Mi Mani. Leta 2010 je njegov peti studijski album Magnification svetovnemu trgu predstavila, v Berlinu ustanovljena glasbena založba, Piranha Musik.

V nenehnem iskanju novih ustvarjalnih načinov, preko katerih se lahko samoreflektivno izzove, je sodeloval tudi pri ustvarjanju filmske glasbe za Stereotip, Prepisani (2010), Montevideo, bog te video (2010) in Montevideo, vidimo se (2014). S srbskim režiserjem Draganom Bjelogrlićem se je sodelovanje nadaljevalo v letu 2018, z ustvarjanjem glasbe za nadaljevanko Sence nad Balkanom, kjer je Magnifico ponovno poskrbel za himno, tokrat s skladbo Divna.
Čeprav je za Magnificom že 30-letna kariera, se tempo ne ustavlja. Decembra leta 2017 je prvič razprodal Areno Stožice, ob koncertu pa izdal skrbno izbranih 24 pesmi združenih pod naslovom Koplet II.

Legendarni Magnifico končno prihaja tudi v KCK, zato vljudno vabljeni na koncert v soboto, 14. 12., ob 21.00 uri.

 

Vstopnice so v prodaji na blagajni KCK in na mojekarte.si.

Vstopnice:
• od 1. 10. do vključno 31. 10. je cena vstopnice 22 €
• od 1. 11. do vključno 30. 11. je cena vstopnice 25 €
• od 1. 12. do vključno 14. 12. je cena vstopnice 28 €

Praznujmo z Magnificom