Drage ljubiteljice, spoštovani ljubitelji gledališča,

Kulturni center Kočevje bo letošnjo jesen ponovno dvignil zastor in prižgal odrske luči za zaključen cikel kulturnih dogodkov. Vanj smo nanizali komične mojstrovine slovenskih gledaliških ustvarjalcev in skupaj z vami postali bogatejši za vsebine, s kakršnimi se ponašajo vse večje slovenske kulturne ustanove.

Gledališki abonma KCK bo vznemiril vaše čute in vam polepšal dolge večere. Dal vam bo razlog, da si vzamete čas zase in svoje drage. Končno boste našli priložnost, da se ponovno srečate s prijatelji ali pa zgolj osvežite svoje družabno življenje.

Vstopite in se v družbi priznanih igralskih zasedb podajte v preplet sanj, domišljije in resničnosti.

Prisrčno vabljeni k vpisu gledališkega abonmaja.

Buh pomagej

Zgodba se dogaja v vaškem bifeju Eden. Gostilničar Marko dobro pozna svoje stalne goste, zato ob nedeljah lokal odpre nekoliko prej. Na kavico z dodatkom opojnega mleka takrat namreč prihaja pogrebnik Tuljo.

Tudi tistega usodnega nedeljskega jutra ob premlevanju dogodkov vaškega življenja sanjata nov in drugačen svet, le da ju tokrat med sanjarjenjem preseneti obisk gospoda Boga. Razočaran nad medsebojnimi odnosi in uničevanjem Zemlje jima ta slovesno naznani, da pripravlja nov vesoljni potop. Tuljo in Marko nad novico nista najbolj navdušena, ko pa jima Vsemogočni pove, da sta med vsemi Zemljani edina, ki bosta vesoljni potop preživela, postanejo prijatelji.
Veveriček posebne sorte

Za mamo veverico in njene male ve-veričke ni nič bolj pomembnega od skakanja z veje na vejo, tekanja in lovljenja. O tem nihče ne dvomi, vse dokler se ne rodi poseben veveriček. Veveriček, ki ga ne ubogajo tačke. Veveriček posebne sorte. In ta veve-riček, ki ne more skakljati tako kot vsi drugi, je zaradi svoje drugačnosti sprva izključen iz družbe. A prav on je tisti, ki bo spremenil gozd. Naučil se bo šteti lešnike, napovedovati vreme po oblakih, peti, celo pripovedovati, in tako bo dobil prav posebno mesto v gozdu.
NEŽKA SE MOŽI

Zgodba temelji na znamenitem delu Antona Tomaža Linharta Ta veseli dan ali Matiček se ženi, le da moderni Matiček ni mlad grajski služabnik, temveč slavist v zrelih srednjih letih, ki si služi kruh kot srednješolski učitelj slovenščine. Z malce mlajšo Nežo sta sveže zaljubljen par, ki se veseli raznovrstnih vidikov skupnega življenja, od kulinaričnih do posteljnih. Njuno srečo zmoti Nežin bivši, uspešen trgovec z avtomobili, ki se nekega popoldneva, ko je Neža za hip sama doma, pojavi pri njiju in zahteva svojo ljubo nazaj…

To sodobno ljubezensko travestijo odlikujejo duhoviti dialogi, iskriv (ljubkovalni in erotični) besedni zaklad in nepričakovani komični obrati.